Muziek op Schootles is muziekles voor kinderen van 0-4 jaar, samen met een (groot)ouder.

Jacqueline geeft op vrijdagochtend Muziek op Schootlessen in Veenendaal (Het Groene Atelier, Oudeveen 232, Veenendaal). U kunt voor de Muziek op schootlessen inschrijven via de website van Muziekcentrum Harlekijntje.

Op woensdagochtend geeft Jacqueline Muziek op Schootles in Maarn, meer info op www.Maarnwijzer.nl

Het doel van de Muziek op Schootlessen is de kinderen en hun ouders op een speelse manier in aanraking te brengen met muziek. De inhoud van de cursus is aangepast aan de verschillende leeftijdsgroepen, maar de grote lijn is voor alle groepen gelijk.

Elke les begint met een lied waarin Harlekijntje de kinderen begroet, en eindigt met een afscheidslied. Daar tussenin zitten ongeveer zeven muzikale activiteiten. Bij sommige activiteiten wordt spelmateriaal gebruikt, zoals trommels, ritmestokjes, belletjes of ballen. De liedjes, klank- en bewegingsspelletjes sluiten aan bij de belevingswereld van het kind. Alle cursisten krijgen een mapje en kopieën van de liedjes die in de les worden gebruikt, hiermee kunt u zelf een liedboekje samenstellen.

Muziek op schootlessen worden in drie verschillende leeftijdsgroepen gegeven.

  • De dreumesgroep, voor kinderen van 10 – 18 maanden
  • De jongste peutergroep, voor kinderen van 16 – 30 maanden
  • De oudste peutergroep, voor kinderen van 2,5 – 4 jaar.

De leeftijdgrenzen worden niet strikt aangehouden. Soms komt een kind beter tot zijn recht wanneer het in een andere leeftijdsgroep zit. Soms zijn er zoveel aanmeldingen voor een leeftijdsgroep dat deze wordt gesplitst.

Vier keer per jaar start er een nieuwe cursus. In elke cursus is ruim aandacht voor de verschillende seizoenen. Daarnaast blijft er nog genoeg tijd over om op muziekinstrumenten te spelen en bewegingsspelletjes te doen.